Beef Jerky

Zelf Beef Jerky Natural Maken

Inleiding

Hey beef-jerky liefhebber! Daar zijn we weer met een nieuw beef jerky recept. Ditmaal gaan we beef jerky natural maken met enkel mager rundvlees, peper en zout. Perfect voor diegene die gek is op de smaak van vlees, zonder kruiden. Het kan allemaal! Het voordeel van dit recept is dat je het ontzettend makkelijk en snel kunt maken. Laten we starten!

Gezondheidsvoordelen Beef Jerky

Beef jerky is niet alleen een smakelijke snack; het zit ook boordevol voordelen:

  • Eiwitrijk: Essentieel voor spieropbouw en -herstel, vooral belangrijk voor bodybuilders en sporters.
  • Laag in Koolhydraten: Past perfect in een keto- of carnivoor dieet.
  • Voedzaam: Vol met belangrijke mineralen zoals ijzer en zink.
  • Verzadigend: Helpt bij het beheersen van hongergevoel, wat ideaal is voor gewichtsbeheersing.

Verder zijn wij er ook heilig van overtuigd dat beef jerky ook gebruikt kan worden als medicijn, althans, zo werkt dit voor ons. Zonder beef jerky zouden we namelijk helemaal gek worden šŸ˜œ

Ingrediƫnten voor gedroogd vlees

Je voelt hem misschien al aankomen – we beginnen dit recept met een stuk rundvlees. Maar welk stuk rundvlees is het beste? Hier kun je een uitgebreide blog lezen over verschillende stukken vlees en de voor- en nadelen hiervan. Geen zin om dat te lezen? Geen probleem! Gebruik dan voor dit recept een stuk soepvlees van de slager.

Verder gebruiken we voor dit recept versgemalen zwarte peper en keltisch zeezout.Ā 

Zelf beef jerky maken

Allereerst snijd je het rundvlees in dunne, gelijke plakken. Strooi daarna beide kanten royaal in met peper en zout. Even aandrukken en daarna kan het de (droog)oven in. Afhankelijk van het type oven en de droogte van het vlees doe je het ongeveer 4-5 uur in de oven op 70-80 graden.

Meestal horen we dat een batch zelfgemaakte beef jerky binnen 1 dag (of zelfs binnen 1 uur) opgegeten wordt, maar mocht jij een ijzere wilskracht hebben dan kun je beef jerky langer bewaren door deze luchtdicht te bewaren.Ā 

Bedankt voor het lezen!