Veelgestelde Vragen

Wat is Beef Jerky?

Beef Jerky is een smaakvolle, lang houdbare, kant en klare vleessnack, van origine uit Amerika. Het is dun gesneden mager rundvlees, gedroogd, gerookt en gekruid. Om 100 gram Jerky te maken, heb je ruim 225 gram mager rundvlees nodig.

 

Wat is de oorsprong van Beef Jerky?

Sommigen zeggen dat Jerky al duizenden jaren geleden ontstaan is bij Amerikaanse natives; de Indianen. Zij zouden de Jerky vooral maken van buffelvlees.  De indianen zochten een voedzame maaltijd die lang goed bleef en makkelijk mee onderweg genomen kon worden. Ze gebruikten hiervoor de zon, de wind en vuur. Dungesneden reepjes buffelvlees droogden ze in de zon, rookten ze boven vuur en kruidden ze met zelfgemaakte mengsels.
Anderen zeggen dat rond 1550 een oude Inca stam, Quechua, de Jerky heeft uitgevonden. Deze stam noemde het vlees Ch’arki, wat een benaming is voor droog, gezouten vlees. Ch’arki werd later verbasterd naar Jerky. 
De Quechua leefden in de Andes (huidig Peru), waar ze de Jerky overdag in de hete zon legden en ’s nachts in de vrieskou opborgen, hoog in de bergen. De Quechua gebruikten vooral lama- en alpacavlees.
Waar jerky dan ook oorspronkelijk vandaan komt, de recepten zijn van generatie op generatie doorgeven en met de huidige technieken geperfectioneerd.

 

Hoe wordt Beef Jerky gemaakt?

Mager rundvlees wordt in hele dunne repen gesneden, wat vakwerk eist. Daarna worden de repen gemarineerd en gedurende een lange periode op lage temperatuur gerookt en gegaard.

Wij werken samen met een gepassioneerde natuurslager, zodat we altijd de beste kwaliteit gras gevoerd vlees kunnen aanbieden.

 

Welke allergenen zitten er in Beef Jerky?

Dit is afhankelijk van de smaak die je kiest. Bij ieder product in de webwinkel staan de ingrediënten en de allergenen vermeld.

 

Hoe bewaar ik Beef Jerky?

Beef Jerky blijft het langste lekker als deze in een gesloten zak zit op een koele, donkere plek. Het is niet nodig om het in de koelkast te bewaren: vanwege de grote temperatuurverschillen zal dit juist een nadelig effect hebben.

 

Hoe lang is Beef Jerky houdbaar?

Onze Beef Jerky is volgens de verpakking 2 maanden houdbaar vanaf de datum van verpakken. In de praktijk is de Beef Jerky echter vele maanden langer houdbaar mits deze op de juiste manier bewaard wordt. Wij versturen nooit Jerky op die minder dan een maand houdbaar is: de Dutch Jerky die je ontvangt is dus altijd minimaal 1 maand houdbaar!

 

Heeft Dutch Jerky een fysieke winkel?

In het mooie Hanzestadje Doesburg hebben wij onder de naam Kelly & Tess een mooie winkel. In deze winkel is natuurlijk onze Dutch Jerky te koop.

 

Waar kan ik Dutch Jerky kopen?

Via de webshop van www.dutchjerky.com kun je alle smaken Jerky online bestellen. We doen ons best om binnen 24 uur te versturen; de actuele levertijd staat op de site vermeld.

 

Wat is de voedingswaarde van Beef Jerky?

De voedingswaarde scheelt per smaak. Bij iedere smaak hebben we de voedingswaarde en allergenen vermeld.

 

Wat is het verschil tussen Beef Jerky en Biltong?
Biltong komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika en Jerky uit Amerika. Het grootste verschil tussen Jerky en biltong is de dikte van de plakken; Biltong wordt dikker gesneden, in tegenstelling tot Jerky waar de plakken zo dun mogelijk zijn.

 

 

Bekijk ons assortiment!

Beef Jerky Teriyaki

5,2544,95

Beef Jerky Original

5,2544,95

Beef Jerky Cajun

5,2544,95

Beef Jerky Peper

5,2544,95