Max was als kind al verliefd op beef jerky, een liefde die begonnen is toen Jasper (z’n vader) het lekkers meebracht van zakenreizen naar de VS (van Dziuks Meatmarket, Castroville Texas, als je ooit in de buurt bent is dit een aanrader!); de jerky was altijd binnen enkele dagen op (en Jasper nam niet weinig mee😜). Toen Jasper tijdens corona niet meer kon reizen, stond Max, inmiddels jongvolwassen, voor een groot probleem: er was geen jerky meer. Na tevergeefs gezocht te hebben naar alternatieven kwam Max tot de conclusie dat hier geen échte ‘Beef Jerky’ te krijgen was. Hij kwam van alles tegen; te dik, te nat, van gehakt gemaakt, vol conserveringsmiddelen, niet gerookt en altijd een paar kleine stukjes voor veel geld. Dat hoort anders!

Daarna is hij aan de slag gegaan. Na talloze tests en experimenten met verschillende vleessoorten,
snijwijzen en kruidenmixen, vond hij het perfecte, Amerikaanse recept. Het resultaat was zo overtuigend dat het niet bij eigen consumptie bleef. Vrienden, en later ook vrienden van vrienden, proefden zijn creaties en wilden meer. Aangezien Max nog niet bekend was in de ondernemerswereld en zijn vader wel, was de keuze om het samen te gaan doen snel gemaakt. Het idee van Dutch Jerky was ontstaan: échte, betaalbare Amerikaanse verse Beef Jerky in een Nederlands jasje.

Liefde voor vlees, ambacht en (h)eerlijke producten brachten vader en zoon samen bij een andere
Jasper; een bekroonde specialist in natuurvlees uit Waterland. Samen perfectioneerden zij het recept
en pasten het toe op Jaspers’ met gras gevoerde rundvlees. Zo ontstond de beef jerky
zoals het hoort: elk stuk met de hand gesneden, gemarineerd in de fijnste ingrediënten, en langzaam
gerookt. Het resultaat is échte, ambachtelijke Beef Jerky. Bij Dutch Jerky is ieder stuk met de hand gesneden en gemarineerd in de mooiste ingrediënten en daarna langzaam gerookt om zo tot de lekkerste Beef Jerky te komen.

Dutch Jerky is een merk van Kelly & Tess BV.

Kamer van Koophandel: 17149290. 

BTW: NL811587538B02

Adres: Meipoortstraat 68, 6981DL Doesburg 

Email: info@dutchjerky.com

Handige links